STATEN SKAL IKKE BESTEMME OVER DIN RYGEPAUSE

Hvis du er gammel nok til at stemme, så er du gammel nok til selv at bestemme. Forslaget om et forbud mod at ryge eller tage snus, hvis du er født efter 2010, er vanvittigt i min optik. Forestil dig at stå som 50-årig nede i Netto og få et ‘nej’ da du vil købe en pakke smøger, men den 51-årige foran dig må godt. Eller at landmanden ikke må holde en rygepause efter en lang dag i marken?

Som 50-årig har man i 32 år kunnet stemme når der var valg. Man har måtte køre bil i lige så mange år, og jagttegn og våbentilladelse har man haft mulighed for i endnu længere tid. Det er absurd. Jeg mener helt klart at vi skal støtte dem, som vælger at leve lidt sundere, og give dem nogle gode muligheder for at træffe sundere valg. Vi ved alle at det er usundt at ryge, og at vi burde gå en tur lidt oftere. Det er heller ingen hemmelighed at man måske skulle springe den ekstra cheeseburger over, når man kører på McDonalds eller Burger King. Men at umyndiggøre dig som borger, og at træffe valgene for dig, mener jeg helt klart er forkert!

Sundhed kommer gennem information, kampagner, tilbud om rygestop eller diætister, og gennem dialog. Vi lærer heller ikke vores børn at lege pænt med de andre, ved at fjerne dem fra sandkassen.