HVAD ER ET BARNS LIV VÆRD?

Mindre end 800’000kr om året ifølge Højesteret. Det er prisen for den medicin (Spinraza), som kan hjælpe Benjamin med hans sjældne form for muskelsvind.
Hvis Benjamin havde boet i Sverige, Tyskland eller et af vores andre nabolande, så havde han fået behandlingen de sidste 6 år.
Det havde betydet at Benjamin kunne mere, end han kan i dag, og at sygdommen ikke ville udvikle sig mere.
Benjamin har nemlig muskelsvind, og en særligt sjælden udgave også.
Det betyder at Benjamin har hjælper på 24/7.

Det hænder, at jeg sidder og tager et spil Counter-Strike eller lignende med Benjamin. Han er faktisk ret kvik, det er drenge i de tidlige teenage-år.
Ofte er han også hurtigere end jeg, og jeg er ikke bleg for at sige, at han godt kan give mig klø når vi spiller computer.
Men det er noget andet hvis vi skal gå en tur, løbe eller noget så simpelt som at skulle hoste.

At skulle hoste?!

Her må Benjamin ofte give op, og hvis man fik overset kørestolen, så opdager man nu at Benjamin ikke har det lige så nemt fysisk, som andre på hans alder.
Havde min gode ven Benjamin nu været lidt ældre, så skal jeg indrømme at jeg måske havde tacklet det bedre.
Men Benjamin er et barn.

Børnene skal altid først!

Er vi det velfærdssamfund som siger “nej” til behandling af børn som Benjamin, fordi der er for få der har samme sygdom?

Folketinget har vedtaget nogle principper for Medicinrådet, som er med til at bestemme, om børn som Benjamin må blive behandlet med speciel medicin. Men det er ikke altid at Medicinrådet lever op til de principper.
Det er her, at folk med politisk indflydelse burde rasle med sablerne.
Det er vores folkevalgte, som er betroet den opgave, og hvis de ikke gør det, så kan vi glæde os over, at der snart skal luftes ud i den folketingssal med et valg.

Når nu Benjamin skal til Bornholm med sin klasse senere på sommeren, så kan han sidde i sin kørestol og forestille sig, hvordan det er at klatre rundt på rokkestenen i Almindingen. Men det gør han også med et smil på. Han har altid et smil på, og er klar på en joke eller to. Jeg får lov til at være sammen med Benjamin 4 af ugens 7 dage, og jeg kender få som kan sprede så meget glæde som han kan.

Nu håber jeg bare, at dem som har fået det ansvar at passe på vores børn, vil overveje om børn med sjældne sygdomme ikke også skal have en chance, når nu medicinen er der?

Kan du tælle til 90?

Det kan regeringen ikke, og ordet ‘løftebrud’ bliver da relevant i næste spørgetime.
Farvel til checken på de 5’000kr.
Mette F havde lige glemt, at de er en mindretalsregering, da Socialdemokratiet lovede 5’000kr i økonomisk hjælp til 290’000 ældre.

På trods af kritik fra topøkonomer og Det Konservative Folkeparti, så valgte de at forsøge at gennemføre det alligevel.

Så nu står regeringen med håret i postkassen. For den bliver ikke gennemført.

Men nu er det lagt ind under den grønne skattereform, og det ser vi da frem til. Det betyder at Socialdemokratiet ikke kan forsøge at købe 290’000 stemmer med en check, men nu skal vi forhandle om inflationshjælp, i samarbejde med de borgerlige.

Vi er nødt til at spare, det er det man gør når pengene ikke rækker.

Og så skal vi sikre at vi kommer hurtigt igen, det gør vi ved at sikre erhvervslivet.

Skab vækst. Sænk skatten.

Kan du få penge til at vokse?

Det har vi nogle ret geniale erhvervsdrivende på Fyn der kan. Det kan de også selvom vi satser på en grøn omstilling. Derfor skal vi lette skatten i den nye grønne skattereform 🍀

Når en virksomhed udvikler et alternativt produkt eller komposit som glasfiber eller lignende, der giver et grønnere produkt end de almindelige syndere. Så er det da en virksomhed, som vi skal udvikle på, støtte op om. Vi skal med andre ord investere i den grønne omstilling, det kan vi bl.a. ved at lette skatten for den lokale entreprenør eller virksomhed.

Med regeringens nuværende udspil, så skal vi beskattes yderligere 2 mia. kroner.

Det gør det næppe mere attraktivt, at drive virksomhed.

Vi skal sikre vækst og arbejdspladser. 🏡

Jeg er helt og aldeles FOR CO2-afgiften, men jeg mener også, at de skruer på de forkerte knapper lige for tiden. Vi er et land hvis råstof er viden, det er det råstof jeg mener vi skal bruge her. Vi skal se den grønne omstilling som en investeringsmulighed, ikke bare endnu en skat oven i de 10 mia. kroner, som den røde regering allerede har hævet skatterne med.

Let skatten i den grønne skattereform!

Er du enig?

Gør skat mere spiselig

Hvis en tidligere departementschef i Skatteministeriet ikke kan finde ud af, at udregne sin egen indkomstskat; så vil jeg vove den påstand at det er for besværligt og uoverskueligt.
Det kan gøres nemmere, mere spiselig, og det foreslår vi at vi gør.

Hvis man laver skattesystemet korrekt, så kan man regne sin indkomstskat ud på en post-it. Imens man sidder i toget. 🚂
Og taler med sidemakkeren. 🗣
Samtidig med at man løser en kryds-og-tværs. ✍️
Hvis man kan det, så mener jeg at man har lavet et skattesystem som er acceptabelt. 👍

Vi foreslår i Det Konservative Folkeparti at man laver et nyt og mere simpelt system, vi har endda lavet det så det ikke koster nogen en krone. Hele systemet er mere simpelt og overskueligt, og det er der vel næppe nogen der kan være imod.
Skatten skal være forståelig og simpel.
Simpelthen.

Det betyder ganske vist ikke at vi skruer i skatten, det har vi jo ikke flertallet til endnu. Men når valget kommer, og skulle vi få et blåt flertal, så lover jeg at vi vil arbejde for at sænke skatten, så vi får bedre råd.

I stedet for at give jer jeres egne penge tilbage (feriepenge, varmechecks m.m.) så mener jeg nemlig at det ville være meget nemmere hvis I havde beholdt flere af jeres egne penge helt fra starten.

Et simplere, og mere spiseligt skattesystem!

Det kan vi da kun alle være enige i.

Politiet er garanten for vores tryghed som borgere.

I døgndrift går modige mænd og kvinder på arbejde for at beskytte os mod kriminelle. Desværre beskytter vi ikke altid selv vores betjente godt nok. De kan nemlig opleve at få deres ansigt, navn og tjenestenummer delt på sociale medier. 📸

Man skal som betjent ikke frygte for at blive chikaneret på sociale medier, fordi man passer sit arbejde. Vi har fx set videoer gå rundt af en kvindelig betjent, mens hendes navn, adresse og navn på børnenes skole blev oplæst. Det vil vi gøre ulovligt for at passe bedre på vores betjente.

For det kan have store konsekvenser for en betjent at blive chikaneret og truet på sociale medier. Det kan føre til, at betjente stopper i politiet, eller at det bliver sværere at rekruttere nye betjente. Chikanen kan også betyde, at betjente må sygemelde sig med stress og symptomer, der ligner PTSD.

Det skal ikke være ulovligt at tage billeder eller optage video af betjente som dokumentation, hvis man er blevet uretfærdigt behandlet. Men det skal sendes til Den Uafhængig Politiklagemyndighed – ikke lægges op på Facebook. Det skal ikke være op til folkedomstolen på sociale medier at agere anklager.

STATEN SKAL IKKE BESTEMME OVER DIN RYGEPAUSE

Hvis du er gammel nok til at stemme, så er du gammel nok til selv at bestemme. Forslaget om et forbud mod at ryge eller tage snus, hvis du er født efter 2010, er vanvittigt i min optik. Forestil dig at stå som 50-årig nede i Netto og få et ‘nej’ da du vil købe en pakke smøger, men den 51-årige foran dig må godt. Eller at landmanden ikke må holde en rygepause efter en lang dag i marken?

Som 50-årig har man i 32 år kunnet stemme når der var valg. Man har måtte køre bil i lige så mange år, og jagttegn og våbentilladelse har man haft mulighed for i endnu længere tid. Det er absurd. Jeg mener helt klart at vi skal støtte dem, som vælger at leve lidt sundere, og give dem nogle gode muligheder for at træffe sundere valg. Vi ved alle at det er usundt at ryge, og at vi burde gå en tur lidt oftere. Det er heller ingen hemmelighed at man måske skulle springe den ekstra cheeseburger over, når man kører på McDonalds eller Burger King. Men at umyndiggøre dig som borger, og at træffe valgene for dig, mener jeg helt klart er forkert!

Sundhed kommer gennem information, kampagner, tilbud om rygestop eller diætister, og gennem dialog. Vi lærer heller ikke vores børn at lege pænt med de andre, ved at fjerne dem fra sandkassen.

UDLÆNDINGE OG KRIMINELLE UKRAINERE

Hvis flere danskere opførte sig som ukrainerne, så ville fængslerne føles meget mere tomme. Den seneste rapport fra Danmarks Statistik viser nemlig, at ukrainere er mindre kriminelle end danskere. Sådan nogle flygtninge er velkommen, og jeg bliver så varm om hjertet, når jeg ser hvordan de bliver taget imod.

Der er danskere som ellers bor alene, som overdrager hus og hjem til vores naboer fra Ukraine, og så flytter de selv ind hos en ven, veninde eller familien. Det betyder ikke, at vi skal tage soveposen under armen og flytte ud i skoven, for at en ukrainer kan bruge vores hjem. Men det betyder, at vi måske lige skal klappe naboen på skulderen, når de sætter sig ind i bilen, for at køre til Ukraine og hjælpe. Eller smile og sige “Dobryden!” (Hej!) når samme bil kommer hjem, fyldt med mennesker der har forladt hus og hjem, fordi Rusland bliver manipuleret af en syg leder.

Nu venter næste del af arbejdet: Børnene skal i skole, så de kan lære sproget og få danske venner. Skoler rundt omkring på Fyn finder løsninger, så de ukrainske børn kan leve som børn burde – i tryghed. De voksne skal tilbydes arbejde blandt andre danskere. De skal lære sproget, og kunne tale med over en kop kaffe, for der er få ting der betyder så meget for integration, som det at kunne tale dansk sammen. At vi kan tale sammen, er så utroligt vigtigt for mig. Derfor mener jeg at udlændinge skal lære dansk hurtigst muligt.

Så kommer de også hurtigere ud på arbejdsmarkedet og bidrager til Skat og det samfund, som vi alle nyder så godt af.

HVEM GRIBER DE UNGE

Er gymnasierne og erhvervsskolerne klar til at modtage elever, som har gået i skole under corona de sidste 2 år.

Kan de indhente de huller som måtte være, og bevare det høje faglige niveau?

De sidste 2 år har budt vores unge mennesker svingende undervisning. Det er der nogle elever som har nydt godt, og nogle elever som bestemt ikke har nydt godt af. De bliver sendt videre efter 9. eller 10. klasse uden det samme faglige niveau, sociale kompetencer, dannelse og senest også eksamenserfaring, som årgange før dem. De elever som har svært ved at lære, læse eller regne, har ikke fået den hjælp de fortjener og skal have. Uddannelserne skal kunne rumme disse elever, så de ikke bliver tabt i systemet. De skal gribes. Ungdomsuddannelserne skal også gribe de stærkeste elever, som skal holdes til ilden og bevare deres gejst for at lære mere. De skal fortsat udfordres og have muligheden for at udvikles fagligt.

Vi skal støtte de svageste, udfordre de stærkeste, og så er vi forpligtet til at indhente den dannelse og læring som er gået tabt. Så vores unge får mulighed for at komme godt videre i livet, og så de også får mulighed for at bidrage til det samfund, som vi alle nyder godt af.

Hvilket ekko skaber vi?

Før kunne man tage en mælkekasse under armen, og stille sig nede på Torvet, hvorfra ens stemme kunne blive hørt at alle byens borgere. I dag er mælkekassen byttet ud med en profil på de sociale medier.
Det mærker vi især for tiden i forhold til kommunalvalg, men også i de indledende øvelser til folketingsvalget. 

Hvor der før var kort vej fra mælkekassen og hen til grønthandleren på torvet, for at købe rådne tomater, er det straks sværere at overdøve den ondskabsfulde tone vi møder på nettet. 

Hadfulde opslag er en af de ting som bliver liket og delt hurtigst på især Facebook, og det giver ekko i lang tid efter. Vi kender vist alle en politiker eller to som lever af at sprede frygt og had på nettet, da det også er den letteste vej til en masse opmærksomhed. 

Den gode tone BØR fylde mere i debatten.

Derfor vil jeg bestræbe mig på at gå ind og sprede den gode tone hos dem som stadigvæk kaster med rådne tomater.

Mon ikke ekkokammeret virker på den positive tone også?

Uddannelse må aldrig være målet

Nu er 9. klasse ved at være færdige i “Folkeren”. Mængden af tests og vurderinger er næsten uendelig, og selvom jeg kan se et pædagogisk formål med mange af dem, så er der dog en der ofte tjener et upædagogisk – måske ligefrem antipædagogisk – formål: Uddannelsesparathedsvurderingen, eller kort: UPV.

Særligt bekymrer det mig at de gymnasiale uddannelser ofte bliver set som succeskriteriet. “Hvis mit barn bare er god nok, så kan han/hun komme på gymnasiet!”.

Det må aldrig være målet.

Uddannelse må ALDRIG være målet.

Uddannelse skal være midlet.

Et godt liv skal være målet.

Jeg har elever der vælger erhvervsuddannelserne. Jeg har hamrende dygtige og flittige elever der vælger et håndværk fremfor en boglig uddannelse. Det giver mig håb. Jeg vil gerne have flere elever der vælger EUD, ikke fordi de ikke kunne blive andet, men fordi de havde alle valgmuligheder men helst ville arbejde kreativt, innovativt, entreprenant og være stolt af deres håndværk. Det er ingen hemmelighed for nogen, og her må mine elever stemme i eller modsat, hvor meget mine elever betyder for mig. Ikke fordi de er mine elever, men fordi de er mine medmennesker (måske en lille smule fordi de er mine elever).Så når de lykkes i livet, træffer fornuftige valg og bliver lykkelige, så føler jeg at vi lykkes som en folkeskole og det bringer mig lykke.

TL;DR: Erhvervsskoler skal være aktive valg!