UDLÆNDINGE OG KRIMINELLE UKRAINERE

Hvis flere danskere opførte sig som ukrainerne, så ville fængslerne føles meget mere tomme. Den seneste rapport fra Danmarks Statistik viser nemlig, at ukrainere er mindre kriminelle end danskere. Sådan nogle flygtninge er velkommen, og jeg bliver så varm om hjertet, når jeg ser hvordan de bliver taget imod.

Der er danskere som ellers bor alene, som overdrager hus og hjem til vores naboer fra Ukraine, og så flytter de selv ind hos en ven, veninde eller familien. Det betyder ikke, at vi skal tage soveposen under armen og flytte ud i skoven, for at en ukrainer kan bruge vores hjem. Men det betyder, at vi måske lige skal klappe naboen på skulderen, når de sætter sig ind i bilen, for at køre til Ukraine og hjælpe. Eller smile og sige “Dobryden!” (Hej!) når samme bil kommer hjem, fyldt med mennesker der har forladt hus og hjem, fordi Rusland bliver manipuleret af en syg leder.

Nu venter næste del af arbejdet: Børnene skal i skole, så de kan lære sproget og få danske venner. Skoler rundt omkring på Fyn finder løsninger, så de ukrainske børn kan leve som børn burde – i tryghed. De voksne skal tilbydes arbejde blandt andre danskere. De skal lære sproget, og kunne tale med over en kop kaffe, for der er få ting der betyder så meget for integration, som det at kunne tale dansk sammen. At vi kan tale sammen, er så utroligt vigtigt for mig. Derfor mener jeg at udlændinge skal lære dansk hurtigst muligt.

Så kommer de også hurtigere ud på arbejdsmarkedet og bidrager til Skat og det samfund, som vi alle nyder så godt af.